Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
    Аз нищо "ненормално" не виждам. Такива са си с нормалното окачване. На сестра ми 145-цата (пък и не само нейната) е точно толкова висока. И пак си вози дървено.
    Ако държиш да я смъкнеш, най-добре си намери окачване от Junior. И после внимателската по дупките
    Един блиц въпрос. Амортисьорите на Junior различни ли са или разликата е само в пружините?
    146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Аз нищо "ненормално" не виждам. Такива са си с нормалното окачване. На сестра ми 145-цата (пък и не само нейната) е точно толкова висока. И пак си вози дървено.
      Ако държиш да я смъкнеш, най-добре си намери окачване от Junior. И после внимателската по дупките
      Май в този пост се крие най-евтиното решение на проблема ми... За пружините ясно, а амортисьори от какво да търся, така че да стане по-стабилна...понеже мега ултра тунинг варианта е доста скъп, а и ще стане прекалено ниска
      Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
      Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
      BMW 328i

Comment

• Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
        Един блиц въпрос. Амортисьорите на Junior различни ли са или разликата е само в пружините?
        Хич идея си нямам...

Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
        Май в този пост се крие най-евтиното решение на проблема ми... За пружините ясно, а амортисьори от какво да търся, така че да стане по-стабилна...понеже мега ултра тунинг варианта е доста скъп, а и ще стане прекалено ниска
        Просто взимаш комплект всичко Хем по-лесно се сменя. И продаваш твоите на някой който иска да си "вдигне" колата.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Хич идея си нямам...
          Ето го моя джуниър
          http://s243.photobucket.com/albums/f...SC02453.jpg%26
          С 14-ки джанти 175/65 мисля че бяха.
          Last edited by PEPI-2ALFA; d.m.y г., 07:04.
          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• Значи ето го отговора на въпроса ми дали само мойта 146-ца е толкова ниска а то защото е Junior ако BillyBoy желае мога да я наснимам под какъвто ъгъл иска
            Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
              Ето го моя джуниър
              http://s243.photobucket.com/albums/f...SC02453.jpg%26
              С 14-ки джанти 175/65 мисля че бяха.
              Доста по-добре изглежда с Junior–ско окачване.
              146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от diapper Покажи съобщение
                Значи ето го отговора на въпроса ми дали само мойта 146-ца е толкова ниска а то защото е Junior ако BillyBoy желае мога да я наснимам под какъвто ъгъл иска
                Може да ми пуснеш някоя снимка на скаипа,има го във подписа ми,такова нещо искам да се получи и при мен както е и при алфата на PEPI-2ALFA.
                АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Аз потвърждавам, че на BillyBoy` колата е по-висока от всичкото 146, което съм видял.
                  145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

• Ето току що наснимана с 195/50/15 На снимката не се вижда добре, но от калника до гумата има 6-7см. Вярно, че си е доста ниска (даже съм а закачал 2-3пъти, единия път отиде и картера), но го отдавах на това, че си е ТС
                    П.П. Добре де, в техническите документации пише ли, че е различно Джуниор-ското окачване от останалите, защото от снимки ...не е достоверно.
                    Attached Files
                    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• Да се похваля и аз ... от днес съм със спортни пружини и височината на колата ми значително се понижи , както стана и малко по-стабилна в завои ... о замалко да забравя , че вози , като каруца ( което много ми допада )

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=47337
                      sigpic
                      33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                      Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                        Ето току що наснимана с 195/50/15 На снимката не се вижда добре, но от калника до гумата има 6-7см. Вярно, че си е доста ниска (даже съм а закачал 2-3пъти, единия път отиде и картера), но го отдавах на това, че си е ТС
                        П.П. Добре де, в техническите документации пише ли, че е различно Джуниор-ското окачване от останалите, защото от снимки ...не е достоверно.
                        Пепи, тая рулетка цифри има ли?

В интернет литературата съм чел, че Junior-a е с окачването и рейката от QV/TI после ще погледна и в ЕПЕР-а.
                        Между другото имаш ли фланци на джантите, щото не изглеждат потънали както е обикновено с оригиналните джанти.
                        146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
                          Между другото имаш ли фланци на джантите,
                          Не, нямам. Запазил съм си 2 стари задни главини от 155-цата и ще ги давам на стругар ако може да направи фланци, ама кога ще е...

Comment

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                            Може да ми пуснеш някоя снимка на скаипа,има го във подписа ми,такова нещо искам да се получи и при мен както е и при алфата на PEPI-2ALFA.

Утре ще ги кача тук във форума,само да не забравя да я снимам
                            Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
                            sigpic

Comment

• Колеги ако нечуствате някаква нужда от по твърдо окачване,тоест възможностите на колата ви неотговарят на стила ви на шофиране,по-добре не правете колата по-ниска и по-твърда.По-ниска,едно че няма каде да се паркира почти няма качване по бордиури и т.н,заплахата от чупене на картер.По твърда просто е ужас за ежедневна кола,всичките ми коли са били с спортно окачване,простооо жертвате много,първо возията става ужасна,всичко вътре се разкърцва иразхлабва,окачването заминава по бързо и така
                              Затова ако е за едната визия на колата няма смисъл да жертвате толкова много Надявам се поста да е бил полезен.Ето снимка на мойта кола с прожини Sparco,амортесьори Koni Sport и джанти 17 с гуми 205/40
                              Сеедно се возиш на лагерна количка...
                              Attached Files
                              Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                              Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                              Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                              Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                              Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

• acko 88, след като си пуснал тази снимка, на която колата ти изглежда страотно със спарко-то, как очакваш да се вслушаме в гласа на разума. Все едно да гониш куче със салам

Иначе си абсолютно прав.
                                146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Working...
                                X